Scroll Top
Sermin 74b, 6000 Koper - Capodistria

NAJUSPEŠNEJŠE FUDOKAN SVETOVNO PRVENSTVO V VSEH LETIH DELOVANJA KARATE AKADEMIJE!

SVETOVNO PRVENSTVO – poročilo

Karate Akademija Slovenija (v nadaljevanju KAS) od svojega začetka delovanja (2017) še ni imela tako uspešnega tekmovanja za seboj. Naših 8 reprezentantov Slovenije se je iz Fudokan Svetovnega prvenstva v Beogradu vrnilo s kar 20 medaljami od tega je bilo 11 zlatih, 4 srebrnih in 5 bronastih mest. Popolnoma vsi reprezentanti so se vrnili v svoj domači kraj z naslovom svetovnega prvaka/prvakinje.

Fudokan svetovno prvenstvo je potekalo v Beogradu – Srbija, od 23.-26.11.2023 v športni dvorani Ranko Žeravica Sports Hal. Najstarejša dvorana z bogato športno zgodovino v Beogradu.
Slovenska reprezentanca je bila pod vodstvom Aljoše Lipavca in Glorije Švetak, ki sta svoje delo več kot odlično opravila. Andrej Ratkovčič in Livija Kren sta poskrbela za utrinke iz prvenstva, Peter Kren in Ljubinko Jerinić pa sta svoje sodniško delo, v športnem karateju, vrhunsko opravila od prvega dne tekmovanja pa vse do zadnjega finala, Barbara Gregorc je za zapisnikarsko mizo prispevala za tekoče potekanje nastopov in borb tekmovalcev, Marjan Muršič pa za motivacijo celotne 15 članske ekipe reprezentantov, ki se je v skupnem seštevku vrnila z 39 medaljami.
Tekmovalci so se pomerili v katah posamezno, katah ekipno, kihon tehniki, kumiteju (borbe), fuko-go (biatlon) in en-bu-ju (prikaz borbe). Na prvenstvu je bilo preko 2.200 tekmovalcev.

OSS

 

Spodaj si lahko preberete podrobnejše kategorije tekmovalcev v katerih so osvojili medalje in nekaj utrinkov iz samega tekmovanja.

Naj naznanimo, da se bo naslednje leto odvijalo Fudokan Evropsko prvenstvo v Sloveniji – soorganizator tekmovanja bo Fudokan Zveza Karate Slovenije (FZKS). Prvenstvo bo potekalo od 15. – 19.maja 2024 v Termah Olimija.

 

IZABEL PAHOR JANKULOVIĆ

1.mesto kata individual tradicional
3.mesto kihon kumite tradicional
3.mesto kata individual sport

PATRIK DODIČ

1.mesto kata team IKKAIDO
2.mesto kata tradicional
2.mesto kihon kumite tradicional
2.mesto kata sport

MATEJ JEFTENIĆ

1.mesto kata tradicional
1.mesto kihon kumite tradicional
1.mesto kata sport
1.mesto kata team sport

EMILI KREN

1.mesto kata sport
1.mesto kata team sport
3.mesto kata tradicional

ALJAŽ RUŠT

1.mesto kata team sport
4.-5.mesto kata individual sport
5.-6.mesto kumite sport

MATIJA HUMAR

1.mesto kata team sport
2.mesto kata individual budo
3.mesto kumite sport
5.mesto kata sport

DOROTEJA TURK

1.mesto kumite budo
1.mesto kata team sport

GLORIJA ŠVETAK

1.mesto kata individual budo
1.mesto kata individual sport
3.mesto kata team sport

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.