Scroll Top
Sermin 74b, 6000 Koper - Capodistria

POROČILO – WINTER GASSHUKU 2024

Pretekli vikend od 2.-4.2.2024 se je odvijal Winter Gasshuku 2024 v Termah Olimia. Gostili smo Soke Ilijo Jorgo 10.DAN, Shinan Carlos Dias 7.DAN in Shinan Mike Apan 8.DAN. Velemojstri iz tujine so nam predajali svoje znanje na različnih nivojih saj so se kampa udeležile karateke vseh starosti in različnih kyu ter DAN stopenj.

Z velemojstri iz tujine in Slovenije – Aljoša Lipavc 7.DAN – smo trenirali različne kumite in kata principe tradicionalnega pristopa kot tudi po športnih tekmovalnih pravilih. Učili smo se fudokan mojstrske kate, ki nam jih demonstriral mojster Aleksandar Simič 7.DAN. Borilna veščina karate pa niso le kate, kumite, kihon in pravila na tekmovanjih ampak tudi življenjsko uporabne veščine – tokrat smo mojstri ponovili, mlajši pa spoznali kje se nahajajo vitalne točke na človeškem telesu in kakšne prijeme uporabiti v primeru samoobrambe.

V kongresni dvorani Sotelia je potekala podelitev FZKS za vrhunske tekmovalne dosežke v letu 2023. Priznanja je podelil predsednik zveze FZKS Aljoša Lipavc, predstavil dosedanje delo zveze, natačneje poudaril delo in napredek, ki smo ga dosegli v letu 2023, ter napovednik dogodkov za letošnje leto – naš najpomembnejši dogodek WFF in WFF Sport Evropsko prvenstvo 2024 Terme Olimia.
Besedo so imeli tudi vsi zgoraj omenjeni mojstri iz tujine, ki so izrazili veliko spoštovanje in občudovanje našega dela v Sloveniji, nas dodatno motivirali s svojimi besedami. Izrazili so veliko podporo s svojo prisotnostjo in delom v doju ter nam jo naklonili tudi v prihodnosti.

Meseca maja se ponovno srečamo v Termah Olimia na velikem WFF in WFF Sport Evropskem prvenstvu!

Športni pozdrav, OSS

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.