Scroll Top

Predstavitev

karate Akademija Slovenija je društvo, ki goji dva stila karateja; Fudokan in Shotokan karate.

Glorija Švetak – 3.DAN

Strokovni vodja – trener (licenca ZKOS)

Strokovni vodja FAS, Glorija Švetak, se je Shotokan karateja učila od velemojstrov kot so:

  • Hiroshi Shirai 10.DAN,
  • Carlo Fugazza 8.DAN,
  • Silvio Campari 6.DAN.

Fudokan karate pa nekaj zadnjih let od mojstrov:

  • dr.prof. Ilija Jorga 10.DAN,
  • Vladimir Jorga 10.DAN,
  • Aljoša Lipavc 5.DAN,
  • Blaž Catelani 5.DAN.

Fudokan Akademija Slovenija je članica Fudokan zveze karate Slovenije in goji Fudokan karate po definiciji, načinu vadbe in tekmovalnih pravilih mednarodne zveze Fudokan karateja (WFF – World Fudokan Federation).

Fudokan Akademija Slovenija je bila ustanovljena leta 2017, pod vodstvom Glorije Švetak. Društvo se udeležuje državnih prvenstev, mednarodnih tekmovanj ter svetovnih in evropskih prvenstev WFF. Od leta 2017 smo kot društvo se uvrstili na 3. in 2.mesto na državnih prvenstvih, osvojili medalje na mednarodnih tekmovanjih ter odličja na svetovnih in evropskih prvenstvih. Iz svetovnega prvenstva leta 2017 imamo eno medaljo vredno 1.mesta. Iz evropskega prvenstva leta 2018 pa kar 9 medalj.

Omenjene veščine so zelo pomembne za današnji ritem življenja v katerem nam večini primanjkuje časa in potrpežljivosti. »Zdrav duh v zdravem telesu.«

Namen društva je nuditi prav vsem znanje in vadbo karateja, tako otrokom, kot odraslim, starejšim ljudem in fizično oviranim. Ker je na prvem mestu varnost je potrebno upoštevati Vadbeni red, tako preprečimo kakršnokoli poškodbo ali drugo nevšečnost.

Med vadbo karateja aktiviramo vsako mišico na našem telesu zato je zelo pomembno, da naše telo dobro pripravimo na napor, ki ga bomo izvedli tisto uro vadbe. Prav vsaka vadba ima osnovno strukturo, ki je sestavljena iz uvodnega dela – ogrevanje, raztezanje, krepilne vaje, nato sledi glavni del – karate in zaključek – ohlajanje in raztezanje. S pravilno zastavljenim treningom in postopno intenzivnostjo zagotavljamo dodatno varnost.

Vadbe sestavlja Glorija Švetak, ki je tudi študentka UP – Aplikativne kineziologije. Glorija zaključuje študij in je tako že pridobila veliko strokovnega znanja kakšna vadba je varna vadba skozi celotno življenjsko obdobje saj vemo, da se naše telo spreminja, prav tako tudi poškoduje in takrat je potrebna še dodatna pozornost na pripravo telesa in seveda preventivo, da se poškodba ne ponovi.

Poleg fizične pripravljenosti otrokom in najstnikom priučimo disciplino, organiziranost, navade, red, spoštovanja ljudi in materialnih stvari, medsebojnega sodelovanja in sprejemanja drugačnih od sebe, zdrave tekmovalnosti, dojo kuna (za več klikni tukaj). Vse to in še več. Omenjene veščine so zelo pomembne za današnji ritem življenja v katerem nam večini primanjkuje časa in potrpežljivosti. »Zdrav duh v zdravem telesu.«

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.