Scroll Top
Sermin 74b, 6000 Koper - Capodistria

Sprejem pri županu g. Zoranu Jankoviču

Predstavnica Fudokan Zveze Karate Slovenije, Glorija Švetak – funkcionarka v ZKOS zvezi se je v petek 27.oktobra 2023 v sklopu Zveze Karate Organizacij Slovenije z ostalimi funkcionarji sestala z županom mestne občine Ljubljana, g. Zoranom Jankovičem.

Namen sprejema pri županu je bil opozoriti na nadaljno in aktivno delovanje ZKOS zveze v višje dobro za slovenski karate, kljub letošnji izgubi dolgoletnega funkcionarja ZKOS zveze Dušana Macure – športni pedagog in filozof. Sledil je ogled Mestne hiše ter svečanost »Spomin na Dušana Macuro – vizija in prihodnost« na Ministrstvu za kulturo.

Dušan Macura je v svojem življenju pozitivno vplival na veliko ljudi, karatek in karate v splošnem. Prav tako, je bil naš dober prijatelj in pripomogel k boljšemu in kvalitetnejšemu delovanju društva KAS.

Dušan – hvala.

»Večnost je dolga, zato se dajmo še nekoliko držat minljivosti in kaj (spoštljivega in kulturnega) ušpičiti; četudi iz togote in zaman; glede na to, da je v seštevku vse zaman, je bolj pomembno kaj poskušamo, kot pa kaj dosežemo. Zato se je bolje zaman boriti, kot zaman vdati; boriti, ne zaletavo in poniglavo, temveč za hec, ki ima resno vsebino; spoštljivost in kulturno pa zato ker tega ne zmore vsak.«

Dušan Macura

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.