Scroll Top

Strokovni vodja KAS

Glorija Švetak – 3.DAN

Strokovni vodja – trener (licenca ZKOS)

Glorija Švetak – 3.DAN je glavna trenerka KARATE AKADEMIJE SLOVENIJE. Leta 2022 je dopolnila 22 let delovanja v tradicionalnem karateju Fudokan-Shotokan. Svojo pot karateja je pričela pri rosnih 4-ih letih in s tem našla svojo strast v življenju.
Udeleževala se je tekmovanj v vseh disciplinah (kata, vse oblike kumiteja, kata team, kumite team, en-bu, fuko-go) in svojo prvo medaljo osvojila v Kopru leta 2001. Od takrat dalje so se medalje samo še vrstile ena za drugo na vseh nivojih prvenstev kot so državna, mednarodna, evropska in svetovna prvenstva. V svoji dosedanji karieri je sodelovala s številnimi velemojstri celega sveta (zveze: ITKF, WTKF, JKA, SKIF, SCI ter WFF, mojstri: Ilija Jorga, Vladimir Jorga, Eligio Contarelli, Hiroshi Shirai, Carlo Fugazza, Tanaka in ostali).
Leta 2014 je zgrabila priložnost poučevanja karateja v enemu izmed Piranskih karate klubov, leta 2015 pričela s poučevanjem tudi v Solkanu, kot desna roka senseia Blaža Catelanija, ter leta 2017 ustanovila društvo in pričela svojo samostojno pot. Svoje znanje za karate vadbe ne izpopolnjuje le na karate seminarjih ampak v karate vpeljuje tudi druge komponente človeškega gibanja, katero znanje je pridobila na Univerzi na Primorskem smer Aplikativna kineziologija.

Kot že omenjeno je svoje prve dosežke na prvenstvih pričela osvajati že v zelo mladih letih. Bila je večkratna državna prvakinja v katah posamezno, kata team in kumite. Najvišje dosežke je osvojila na evropskih in svetovnih prvenstvih. Leta 2010 je prinesla domov kar dve bronasti medalji iz EP JKA, kumite in kumite team. Leta 2015 zlato kolajno osvojeno v katah na SP v Kopru UWKA ter istega leta dve bronasti medalji iz SP Fudokan, fuko go in kata team. V letu 2017 se je udeležila tekmovanja v Lodzu, prva slovenka, ki je bila povabljena na tako prestižno tekmovanje. Novembra istega leta je potekalo SP Fudokan v Romuniji kjer je v mix duetu s svojim senseiem Blažem Catelanijem osvojila 1.mesto v disciplini en-bu. Naslednjega leta (2018) je pripomogla k organizaciji Evropskega prvenstva Fudokan v Sloveniji – Portorož, kjer je s svojimi učenci uspešno zaključila leto. Domov je odkorakala s svojimi tremi medaljami, 2.mesto kata sport, 1.mesto kata team sport, 3.mesto kata team. Kato team je sestavljala Glorija Švetak, Kaja Dujmovič – učenka Glorije in Mihaela Jerinič.

Rezultati se še naprej vrstijo; leta 2019 je v Nemčiji nastopila na WFF  Sport Svetovnem prvenstvu in osvojila 2.mesto v katah posamično in 2.mesto kata ekipno, takoj naslednji vikend pa s kolegicama iz kata team skupaj osvojila še 2.mesto na 34th European Tradicional Karate-Do Championship WTKF na Češkem.

Leta 2021 se je podala ponovno v sodniške vode in se kot najmlajša sodnica izkazala na Evropskem prvenstvu WTKU, kjer je sodila tudi finale Senior kategorije. Prvo sojenje na svetovni ravni pa je izkusila v Romuniji leta 2017.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.